екологічні проблеми черкаської області

Найбільш актуальною проблемою, яка існує на даний час в Україні, що має важливе екологічне і економічне значення, є антропогенний вплив на біосферу. Вплив діяльності людини на природне середовище надзвичайно різнобічний і відчувається на всіх рівнях біосфери. Критичний її стан, в першу чергу пов'язаний з такими формами антропогенного впливу, як знищення багатьох видів живих організмів, забруднення промисловими і побутовими відходами, пестицидами і іншими забруднюючими речовинами. Метою даної роботи є встановлення сучасного екологічного стану навколишнього середовища Черкаської області та визначення основних елементів-забруднювачів повітряних, водних та ґрунтових ресурсів області.


Якщо брати статистичні дані, то екологічна ситуація в Черкаській області протягом останніх років залишається стабільною. А якщо порівнювати з 1995 роком, то викиди в атмосферне повітря від стаціонарних джерел скоротилися майже вдвічі і становлять 34,8 тис. тонн, зменшився в півтора рази забір води та скидання стічних вод. Практично на тому ж рівні (200 тис. тонн) залишилося щорічне утворення побутових відходів. Водні ресурси. Тому особливо гостро стоїть проблема припинення скидання неочищених і недостатньо очищених стічних вод. З 85 підприємств, що мають самостійні скиди у водні об'єкти, 41 підприємство є забруднювачами водних об'єктів.


Анотація. В статті розглянуто екологічний стан Черкаської області в цілому. Висвітлено пріоритетні екологічні проблеми та оцінено результати впливу небезпечних чинників на водні ресурси, атмосферне повітря та ґрунти.Н. В. Качан Приоритетные экологические проблемы Черкасской области В статье рассмотрено экологическое состояние Черкасской области в целом. Освещены приоритетные экологические проблемы и оценены результаты воздействия опасных факторов на водные ресурсы, атмосферный воздух и почвы.N. Kachan Priority environmental issues Cherkasy region. In the article the ecological state of the Che.


Черкаська область розташована у басейні середньої течії Дніпра. Площа Черкаської області становить 20,9 тис. км2 (3,4 % від загальної площі України). Сільськогосподарські угіддя становить 1451,3 тис. га (69,4 % загальної площі), з них ріллі – 1271,6 тис. га (87,6 % площі сільськогосподарських угідь). За сприятливих кліматичних умов область багата на рослинність, славиться цінними мальовничими лісами, різноманітним тваринним світом. Так, в області розташований найбільший у лісостеповій зоні України Канівський природний заповідник, всесвітньо відомий Уманський дендропарк «Софіївка» – перлина сад.


Проблемою Черкащини залишається низький відсоток заповідності територій (3,1%), тоді як в Європі 15%. Забруднення річок та погіршення їхнього гідрологічного стану відбувається через недостатню роботу комунальних підприємств: потребують реконструкції очисні споруди та каналізаційні мережі. Гостро стоїть проблема з побутовими відходами, вилученням і утилізацією пестицидів. Часто відсутні підприємства, що можуть не лише вивезти ці залишки, а й знищити їх. До того ж, держава має проводити політику в плані зміни екологічного законодавства, комплексно вирішувати питання, – зазначила начальник управл.


Презентация на тему "Екологічний стан Черкащини" до уроку з екології. Атмосфера має величезне екологічне значення. Але атмосферне повітря можна вважати лише умовно невичерпним природним ресурсом. Загалом в атмосферу області протягом 2008р. стаціонарними джерелами та пересувними засобами було викинуто 124 тис. т шкідливих речовин, що на 4,7 тис. т (3,9%) більше, ніж у 2007р. Слайд 3. Найбільше забруднення атмосферного повітря від автотранспорту спостерігалось в м. Черкаси – 17,1 тис. т (24% від загальної кількості), м. Умань – 4,7 тис. т (7%), в Черкаському районі – 3,8 тис. т (5%), м. Сміла – 3,2 тис. т (4,5%), найменш забрудненими є: Канівський район – 1,0 тис..


1. Екологічна ситуація в Черкаській області: проблеми та перспективи поліпшення. 2. Стан водних ресурсів області. 3. Можливості розширення природно-заповідних територій. Стан об’єктів ПЗФ у Черкаській області. 4. Перспективи використання біоенергетичних технологій у тепло- та гарячому водопостачанні в Черкаській області. Відбулись активні дискусії щодо найбільш гострих екологічних проблем Черкаської області, учасники засідання круглого столу зазначили, що для поліпшення стану навколишнього середовища області та запобігання його деградації необхідно здійснити комплексні заходи. Програма круглого столу. Резолюція круглого столу.


Екологічна ситуація в області характеризується як складна і потребує досконалого вивчення та розв'язання існуючих екологічних проблем. Особливо актуальною є проблема забрудненості атмосферного повітря в найбільших містах шкідливими викидами (оксиди вуглецю, оксиди азоту та сірчаного ангідриду) промислових підприємств. За даними офіційної статистики, протягом останніх років спостерігається деяке зниження викидів у повітря, але пояснюється це не впровадженням екологічних заходів, а зниженням обсягів виробництва та нестабільною роботою більшості підприємств, які характеризуються підвищеним е.


В статті розглянуто екологічний стан Черкаської області в цілому. Висвітлено пріоритетні екологічні проблеми та оцінено результати впливу небезпечних чинників на водні ресурси, атмосферне повітря та ґрунти. Н. В. Качан Приоритетные экологические проблемы Черкасской области В статье рассмотрено экологическое состояние Черкасской области в целом. Освещены приоритетные экологические проблемы и оценены результаты воздействия опасных факторов на водные ресурсы, атмосферный воздух и почвы. N. Kachan Priority environmental issues Cherkasy region.


Екологічні проблеми зачіпають життєві інтереси кожного громадянина, але лише спільними зусиллями органів державної влади, місцевого самоврядування та населення можливо вирішити ряд питань, пов’язаних з раціональним використанням, охороною та відтворенням природних ресурсів рідного краю. Особлива увага під час реалізації на території області державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища приділяється питанням інформування населення про стан довкілля, екологічні проблеми області та шляхи їх вирішення. Черкаська область розташована в центральній лісостеповій частині України, в середній течії річок Дніпра та Південного Бугу.


Раздел: Экология. Тут найдется полное раскрытие темы -Экологическая ситуация в Черкасской области, Загружено: 2014-03-19. Черкасская область расположена на Восточноевропейской равнине, в бассейне среднего течения Днепра. Площадь Черкасской область составляет 20,9 км2 (3,4 % от общей площади Украины ). Сельскохозяйственные угодья составляют 1454,8 тыс. га ( 70 % общей площади), из них пашни - 1273,6 тыс. га ( 88 % площади сельскохозяйственных угодий). По территории области протекает 1037 рек, крупнейшая из них Днепр ( в пределах области - 150 км), 7 средних рек - Рось, Тясмин, Гнилой Тикич, Горный Тикич, Супой, Ятрань, Большая Высь, а также малые реки, ручьи.


О. С. Джулай ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» вул. Волкова, 3, м. Черкаси, 18005, Україна. E-mail: epidotdel@oblses.ck.ua Обґрунтовано необхідність комплексного вивчення рівня забруднення атмосферного повітря. Наведено ре-зультати багаторічного моніторингу і контролю вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі м. Чер-каси. ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА. – визначення питомої ваги викидів стаціонарних та пересувних джерел забруднення м. Черкаси в структурі атмосферного забруднення області; – проаналізувати динаміку техногенного наван-таження від викидів стаціонарних та пересувних джерел міста та області. Актуальність дослідження.


Черняховського 103, Україна. Екологічні проблеми житомирської області та шляхи їх вирішення. Сучасна екологічна ситуація Житомирської області характеризується погіршенням якості навколишнього природного середовища, що пов’язано із забрудненням атмосфери, гідросфери, знищенням родючих ґрунтів отрутохімікатами і радіоактивними відходами, утворенням великої кількості твердих побутових відходів, тощо. Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини є невід'ємною умовою сталого розвитку регіонів У.


У презентації проекту "Аналіз та оцінка екологічного стану водних ресурсів м. Черкас" розкрито проблему збереження водних ресурсів, яка насьогодні є досить актуальною. Викладено Інформацію про здійснені заходи, що спрямовані на поліпшення екологічної ситуації водних ресурсів та усунення негативних наслідків.. Презентація на урок Екологія скачати.


Природно-заповідний фонд Черкаської області нараховує 562 природних комплекси та об'єкти (станом на 2020 рік), котрі виділені з метою збереження природного різноманіття ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу регіону. Площа заповідних об'єктів станом на 2016 рік становить 63117,55 га, що складає 3,0 % від загальної площі території області (показник заповідності). Для порівняння, середній показник заповідності у сусідніх областях складає: у.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз робочий зошит фінансова грамотність 6 клас

решебник по экзаменационному сборнику по математике 9

ядс 2 клас зошит відповіді большакова