самостійна робота з теми безсполучникове складне речення

Ця самостійна робота дасть можливість учителю перевірити рівень сформованості практичних умінь та навичок учнів з теми "Складнопідрядне речення. Безсполучникове складне речення", оскільки виконання роботи передбачає визначення граматичних основ, видів речень та визначення вмінь будувати схеми речень.. Інші методичні матеріали на урок Українська мова скачати.


Контрольна робота. Безсполучникове складне речення. Тестові завдання. І варіант. 1.Укажіть правильне твердження. А Безсполучникові складні речення складаються з двох простих речень без сполучників та приєднуються одне до одного за допомогою інтонації. Б Безсполучникові складні речення бувають з однорідними та неоднорідними частинами. В Частини безсполучникових складних речень приєднуються одна до одної тільки за допомогою смислових зв'язків. Г Між частинами безсполучникових складних речень можуть ставитись тільки такі розділові знаки, як-от: двокрапка, тире, кома. 2. Укажіть, яке з подани.


Мета: перевірити рівень засвоєння учнями знань з теми, вміння використовувати здобуті знання під час виконання завдань різних рівнів та видів; розвивати навички логічного мислення, самостійність, уважність; виховувати повагу до рідного слова. Обладнання: тестові завдання. Тип уроку: урок контролю та корекції знань, умінь та навичок ХІД УРОКУ І. Оголошення теми, мети уроку IІ. Контрольна письмова робота Виконання тестових…


1. Між частинами безсполучникового складного речення треба поставити кому в рядку (розділові знаки пропущено) А Була б охота знайдеться робота. Б Поглянув я на ягнята не мої ягнята. В Білі мухи налетіли все подвір’я стало біле. Г Поглянь в обличчя тоді питай про здоров’я. Д Пахнуть сонцем дині спілі хмелем б’ють меди скажені. 2. Між частинами безсполучникового складного речення треба поставити кому в рядку (розділові знаки пропущено) А Відбились зорі у воді летять до хмар тумани. Б Торгуй правдою більше бариша буде. В Угорі почало виднішати місяць зійшов. Г Хочеш їсти калачі не сиди на печі. Д.


Контрольна робота № 4 (тестові завдання). Безсполучникове складне речення. Складне речення з різними видами зв’язку. Текст. Мета: перевірити рівень засвоєння учнями знань з теми, уміння використовувати здобуті знання під час виконання завдань різних рівнів та видів; розвивати навички логічного мислення, самостійність, уважність; виховувати повагу до рідного слова. Тип уроку: урок оцінювання навчальних досягнень учнів. Засоби навчання: тестові завдання. Перебіг уроку. Організаційний етап. Повідомлення теми і мети уроку. Мотивація навчальної діяльності школярів. III. Основний зміст роботи. Викон.


Самостійна робота. Смислові відношення між частинами безсполучникового складного речення (БСР) . Розділові знаки в безсполучниковому складному реченні. Варіант 1 1 Познач БСР зі смисловими відношеннями протиставлення. А Знову цвітуть каштани, хвиля дніпровська б’є. (А. Малишко). Б …Джура підвів коня, я ще раз вклонився панні Раїні і вже був у сідлі.(П. Загребельний). В Згода будує — незгода руйнує. (Є. Сверстюк). Г Вiн прокинувся й нащулив вуха: у вогкому струменi вiтру долинав сухий, рiзкуватий звук. (Є. Гуцало). 2 Познач речення, яке відповідає схемі: [ ] — [наслідок]. А Защебетав соловейко .


Самостійна робота за темою "Безсполучникове складне речення". Самостійна робота Картки з реченнями. Опубліковано booklover1982 о 15:12. Надіслати електронною поштою Опублікувати в блозі Опублікувати у Twitter Опублікувати у Facebook Поділитися в Pinterest. Немає коментарів: Опублікувати коментар. Новіша публікація Старіша публікація Домашня сторінка. Підписатися на: Дописати коментарі (Atom).


Подано розробку контрольної роботи з української мови за чинною програмою у формі тестів. Розрахована на 45 хвилин. Розрахована на 45 хвилин. Безсполучникове складне речення. Контрольний тест. Урок з української мови. Завантажити Kontrol.doc (30.00 Кб.) Формат файлу: .doc.


Контрольна робота з української мови з теми "Безсполучникове складне речення" 9 клас. Автор: Правник Інна Борисівна, вчитель української мови та літератури Сарненської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. №3.


? Безсполучникове складне речення. Поставте розділові знаки. До землі тулилась осінь далекі вітри віщували негоду усе принишкло. На широкій долині розлився довгий став кругом нього біліє смуга з вишневих та черешневих садків. Не тихне дощ тче осінь сиві рядна, вкриває ними і поля, й ліси. Повітря прозоріло поміж золотим морем сонячного світу темними плямами лежали тіні по землі роса на тих місцях, наче срібло, біліла. На землю вже тихий скрізь вечір лягає з високого неба вже місяць сіяє. Між частинами безсполучникового складного речення треба поставити двокрапку в рядку (розділові знаки пропущ.


Урок зі смаком шоколаду. "Безсполучникове складне речення. Смислові відношення між частинами безсполучникового складного речення". Категория: Всем учителям. 12.01.2020 14:57. Презентация к уроку "Безсполучникове складне речення". Просмотр содержимого документа «Урок зі смаком шоколаду. "Безсполучникове складне речення. Смислові відношення між частинами безсполучникового складного речення".» Не просто слухати, а чути. Не просто дивитися, а бачити.


Контрольна робота (тестові завдання). Безсполучникове складне речення. Опубліковано: vovakalynchuk Нд, 2016-06-19 23:23. Розробки уроків. Контрольні роботи. 0. Мета: перевірити знання і вміння учнів за вивченою темою; розвивати логічне мислення, орфографічну і пунктуаційну грамотність, пам’ять, увагу; виховувати старанність у навчанні. Обладнання: тестові завдання у 2-х варіантах. Тип уроку: урок оцінювання навчальних досягнень учнів.


Урок української мови в 9 класі. Тема:Безсполучникове складне речення. Мета уроку: узагальнити та систематизувати знання учнів про безсполучникове складне речення; розвивати вміння визначати смислові відносини між частинами складного речення та правильно ставити розділові знаки, знаходити безсполучникові складні речення в тексті, самостійно будувати речення та створювати тексти, використовуючи такі речення; формувати мовленнєву, комунікативну, інформаційну та соціокультурну компетентності; виховувати повагу до загальнолюдських моральних цінностей. Обладнання: комп’ютери, проект «Безсполучников.


Найди ответ на свой вопрос: Контрольна робота Складне безсполучникове речення. Складне речення з різними видами зв’язку Варіант І І рівень (по 0,5 б.) 1.Між час… . Складне речення з різними видами зв’язку Варіант І І рівень (по 0,5 б.) 1.Між частинами складного безсполучникового речення треба поставити двокрапку: А) Сонце зійде лід розтане. Б) Знай одно не каюсь я не плачу. В) Летять і квилять в небі журавлі цвітуть сади пшениця колоситься. Г) не вродив мак пробудемо й так. 2. Між частинами безсполучникового речення треба поставити тире А) Переконаний краса врятує світ. Б) Пам’ятай читати корисно. В) Важко в навчанні легко в труді. Г) Срібно бриніло чаїне крило біле вітрило за обрій манило.


Самостійна робота №8 з теми: "Складне речення". 11 клас. 1. Котре з поданих речень є безсполучниковим: А Защебетав соловейко – пішла луна гаєм. Б Він усміхається до сонця і пестить рукою жовті кленові листочки. В Як явір простягає віти до явора через ріку, так матері одної діти братам шлють пісню гомінку. Г Проміння місяця ламалося в хвилях, блищало, лопотіло і рябіло. 2. Котре з поданих речень безсполучникове: А У цьому ж лісі я пив самоту осінню, тут весну цілував під шелест верховіть. Б Вже сонце скотилось до заходу, і степова трава лисніла червоним одблиском. В Надвечір Тиса вже .


Хід заняття безсполучникове складне речення: смислові відношення між його частинами, українська мова. Ііі. Актуалізація мотиваційних резервів з теми. Дослідження-спостереження на основі висловлювання. Прочитати текст. Визначити його стильову належність. Що виражає заголовок — тему чи основну думку? Проаналізувати синтаксичну будову тексту. Дослідити, які складні речення переважають у ньому. Усвідомлення теоретичного матеріалу у процесі практичної роботи з теми. Дослідження-аналіз з елементами зіставлення. Проаналізувати будову безсполучникових складних речень. Зробити висновок щодо структури їх. Свої міркування зіставити з теоретичним матеріалом підручника.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз робочий зошит фінансова грамотність 6 клас

решебник по экзаменационному сборнику по математике 9

ядс 2 клас зошит відповіді большакова