самостійна робота місто підмогильний

Самостійна робота по творчості В.Підмогильного. 11 клас. 1. Перше відоме оповідання, написане шістнадцятирічним В.Підмогильним, називається: А "Ваня". Б "Гайдамаки". В "Важке питання". Г "Перше кохання". 2. Перу В.Підмогильного не належить твір: А "Повість без назви". Б "Місто". В "Мамунтові бивні". Г "Ваня". 3. У творах В.Підмогильного проявилися риси: А реалізму. Б екзистенціалізму. В неореалізму. Г романтизму. 4. Однією з основних рис індивідуального стилю В.Підмогильного є: А демократизм. Б реалізм.


Перевірка знань учнів з теми "Валер`ян Підмогильний. Роман "Місто". Інструкція до тесту. Тест містить завдання з однією правильною відповіддю та завдання на встановлення відповідності. Час виконання тесту не обмежений, але фіксується. Заповніть форму реєстрації. Прізвище. Ім`я.


Тема роману «Місто»: підкорення людиною міста. Головна ідея роману «Місто»: розкриття характеру людини, яка підкорює місто. Головні герої роману «Місто»: Степан Радченко, Надійна, «мусінька» Тамара Василівна (її чоловік Гнідий і син Максим), Зоська, Рита, Левко, Михайло Світозаров, Вигорський. Все частіше відчуватиме свою самотність у місті, хоч матиме добру роботу, квартиру, гроші, славу. Кожна нова його жінка — це не лише сходинка в здоланні міста. Український Растіньяк хапається за жінок, рятуючись від своєї фатальної самотності в чужому для себе середовищі, що ніколи не стане своїм, рідним. Д поселення Степана в Гнідих. Відповіді до теми Валер’ян Підмогильний (1901—1937). Завдання в тестовій формі.


за романом Валер’яна Підмогильного «Місто» Ів. 1. З якою метою Степан Радченко направлявся до Києва: а) щоб оглянути місто; б) розпочати власну комерційну справу; в) вступати до інституту. 2. З наближенням міста Степан відчував: а) радість та піднесення; б) на душі стало тихо і мертво . за романом Валер’яна Підмогильного «Місто» ІІІ в. 1. Розірвавши стосунки з Зоською, Степан відчував: а) п’яне почуття волі . Робота кабінету української мови та літератури. Контрольна робота № 2. (за творчістю М. Хвильвого,. Тема: «Я із солов’їної породи…» (За творчіс.


Мегазбірка найкращих учнівських творів - розгорнуті плани, контрольні питання творчого характеру, зразки відповідей - матеріали для зовнішнього незалежного оцінювання, рекомендації, зразки можливих блоків тем - крилаті вислови, мудрі думки літераторів як епіграфи або цитати - КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ З ВИБІРКОВИМИ ВІДПОВІДЯМИ - В. ПІДМОГИЛЬНИЙ 1920-1930-Х РОКІВ.


Самостійна робота за романом Валер’яна Підмогильного «Місто». І рівень (10 б.). Кожна правильна відповідь оцінюється в 0,5 бала. 1. З яких творів взяті епіграфи до роману «Місто»? 2. Як звали дівчину, з якою Степан їхав до міста? 3. З якою метою Степан їде до міста? 4. Яке прізвище головного героя твору? 5. В який перод відбувається дія роману?


Самостійна робота з підручником. Опрацювання матеріалу про життя і творчість Валер᾽яна Підмогильного на с. 114-116. Робота в зошитах. Складання опорного конспекту (або тез) за опрацьованим матеріалом підручника та лекцією вчителя. Лекція вчителя. Андрій Музичка звинувачував В. Підмогильного у «ворожому ставленні до міста», викривленому його змалюванні. Леонід Новиченко зазначав, що Київ у романі зображується як місто міщан, непманів, «розкладеної декадентської інтелігенції». 2. Постановка проблемного питання. Чому навколо роману «Місто» завирували пристрасті аж до абсурдних звинувачень у тому, що «нова книга В. Підмогильного антирадянська»? (Відповіді учнів.) Коментар учителя.


Тема уроку:Валер’ян Підмогильний, роман «Місто». Мотив підкорення людиною міста. Риси української ментальності в образі інтелігента із села Степана Радченка,складність і неоднозначність його характеру. Мета:проаналізувати роман «Місто» Валер’яна Підмогильного з позицій екзистенціалізму; вчити учнів розуміти вплив цивілізаційних процесів на людину;визначити риси української ментальності в характері головного героя;характеризувати маргінальний образ українського інтелігента;розвивати критичне мислення, уміння аналізувати світоглядну і психологічну еволюцію характеру головного героя;виховувати по.


В.ПІДМОГИЛЬНИЙ. Літературний диктант за романом В. Підмогильного «Місто». Скільки епіграфів має роман? (Два). Як звали дівчину, з якою Степан їхав до міста? (Надійка). Навіщо Степан їде в місто? (вчитися в інституті). Яким видом транспорту Степан дістався до Києва? (Пароплавом). Прізвище головного героя роману? (Радченко). Що довго роздивлявся Степан у вітрині магазину одразу після приїзду в місто? (Книги). На чому довелось спати перші дні герою? ( На столярному верстаті). Що порадив Левко Степану зробити у вільний від іспитів час? (Оглянути місто). Після якої події Степан вирішив стати письме.


Прочитайте рядки з роману В. Підмогильного «Місто».Вона завжди присутня була в його душі, і в інших він любив тільки її, а в ній любив щось безмежно далеке. Він почував тепер, що не забував її ніколи, що шукав її весь час у нетрях міста, і вона була тим вогнем, що горів у нім, пориваючи вдалеч. Прекрасна дівчино! Білява русалко вечірніх полів. Це думки головного героя про. (Кількість балів 1.00).


Бібліотека української літератури > П > Підмогильний Валер'ян > Місто (3 сторінка) — повний текст твору. Місто. Підмогильний Валер'ян. Сторінка 3 з 50. Сторінка . Плюс соціальне походження, ревстаж і професійна робота! На фронті науки він був зовсім не зле озброєний. Оглянувши свої документи, він теж лишився вдоволений. Все було в порядку. Купкою папірців лежало все його життя за останні п’ять років — повстанство за гетьмана, боротьба з білими бандами, культурна й професійна робота. Він навіть охоче прочитав дещо. Чого тільки не було!


Роман В. Підмогильного «Місто» — психологічний твір, історія людської душі. Письменник пильно вдивляється в головного героя, аналізує його «Я», переходить від конкретного образу до філософського узагальнення, таким чином у виразній метафоричній формі створюючи образи Людини, Міста, Світу. Літературознавці говорять і про «україномовне втілення філософії екзистенціалізму, що полягає у відчутті щастя від буття як такого: «почував у собі дивну повінь існування», що дає радість саме з себе». Робота в групах над характеристикою героя. Схарактеризуйте маргінальний образ українського інтелігента — головного героя роману В. Підмогильного «Місто». (Кожна група заповнює одну колонку таблиці.)


“Місто” Валер’яна Підмогильного у фокусі нашої уваги! Модерний роман, твір актуальний і цікавий, проте розрахований на уважного і наполегливого читача. На допомогу тобі структурований матеріал про твір: аналіз твору, характеристика персонажів, скорочений переказ! Аналіз твору. Літературний рід твору “Місто”: епос. Жанр твору “Місто”: роман. Тематичний різновид жанру: урбаністичний, соціально-психологічний, інтелектуальний роман (роман ідей). Зауважте! «Місто» вважається першим в українській літературі урбаністичним романом, тобто романом, що детально висвітлює проблеми міського життя.


Роман «Місто» - перший урбаністичний роман в українській літературі, з новими героями, проблематикою та манерою оповіді. Деякі критики вважали роман автобіографічним, а висловлювання героя ототожнювали з автором, проти чого в пресі застерігав В.Підмогильний своїх читачів. Хоча, звичайно, були прототипи деяких героїв: в образі поета Вигорського вгадуються риси Є.Плужника, а в образі маститого критика - М.Зерова. Отже, жанр роману - інтелектуально-психологічний.


Тема: підкорення людиною міста. Головна ідея: розкриття характеру людини, яка підкорює місто. Літературний напрям: екзистенціалізм. Письменники-екзистенціалісти намагалися зрозуміти причини трагічної невлаштованості людського життя, дослідити поведінку людини в екстремальних для неї ситуаціях. У якомусь сенсі Читати далі. Плюс соціальне походження, ревстаж і професійна робота! На фронті науки він був зовсім не зле озброєний. Оглянувши свої документи, він теж лишився вдоволений. Все було в порядку. Купкою папірців лежало все його життя за останні п’ять років — повстанство за гетьмана, боротьба з білими бандами, культурна й професійна робота. Він навіть охоче прочитав дещо. Чого тільки не було!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз робочий зошит фінансова грамотність 6 клас

решебник по экзаменационному сборнику по математике 9

ядс 2 клас зошит відповіді большакова