мови народів світу

У списку наведені дані щодо мов, якими спілкується понад 10 млн людей. Основні джерела — довідник Ethnologue та Encarta. При можливості наведені також інші оцінки. Порядок мов обрахований як середнє між даними двох головних джерел. Мови з кількістю носіїв, меншою ніж 10 млн, не наведені. Всього останнє видання Ethnologue налічує 7538 різних мов. Наведені в таблиці дані не дуже достовірні.


МОВИ СВІТУ - НАСЕЛЕННЯ СВІТУ - ЕКОНОМІЧНА І СОЦІАЛЬНА ГЕОГРАФІЯ СВІТУ - Довідник розкриває значення основних термінів і понять географічної науки. Містить інформацію про найважливіші географічні об'єкти, відомих мандрівників і географів, природні явища, особливості соціально-економічного розвитку найбільших країн світу тощо.


Мови народів світу. Нації та народності об'єднують у споріднені групи, що дає можливість простежити їх походження. Найважливішою для цього ознакою є мова. Здебільшого, кожній нації та народності притаманна своя мова. Проте, мов значно більше, ніж націй. Частими є й випадки, коли однією мовою говорить кілька народів. Наприклад, англійською користуються у спілкуванні не лише англійці, але й американці США, англоканадці, англоавстралійці, англоновозеландці.


При класифікації мов народів світу з метою відновлення їхнього генетичного споріднення використовуються такі основні розряди (таксони): говір, діалект, мова, група родинних мов, мовна сім’я. І оскільки етноси й мови часто збігаються, мовна класифікація становить одну з основ виділення етнічних спільностей і встановлення їхнього походження.


Мови світу — мови народів, що населяють (і що населяли раніше) земну кулю. Загальне число від 2,5 до 5 тис. (точну цифру встановити неможливо, оскільки відмінності між різними мовами і діалектами однієї мови умовні). У переважній більшості випадків назви народу і мови збігаються. Є, однак, випадки, коли декілька народів розмовляють однією і тією ж мовою.


ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО МОВИ НАРОДІВ СВІТУ • Найбільш ємним на Землі словом вважається "маміхлапінатана", що означає "дивитися один на одного в надії, що будь-хто погодиться зробити те, чого бажають обидві сторони, але не хочуть робити". • У тлумачному словнику 1940 р під редакцією Ушакова є таке визначення слова "Фіглі-міглі" (!): ". Вживається для позначення якихось хитрощів, жартів або якихось підходів для досягнення чого-небудь, що супроводжуються люб'язностями.


Мови і мовні сім'ї. Початок багатьом мовам Старого Світу дала ностратическая лінгвістична спільність, що датується дослідниками приблизно XI-IX тис. До н.е. і локалізуемое ними в Північно-Східній Африці і Південно-Західній Азії. Всі вищеперелічені сім'ї включають, у тому числі, мови народів, етнічна територія яких входить до складу Російської Федерації.


конспект географії 10, мета якого сформувати в учнів уявлення про етнічну структуру населення світу; розвивати творчі та дослідницькі здібності учнів; виховувати почуття толерантності до представників інших народів, повагу до Конституції України.


Лінгвістична класифікація народів світу. Серед різних видів класифікацій етносів мовна (лин-вІс1іческая) класифікація є, мабуть, найважливішою, по-кільки вона дає найбільш конкретне уявлення про етнічний спорідненість пародов, загальні витоки походження тієї чи іншої культури. У всіх скільки-небудь повних світових етнічних оглядах народи, як правило, групуються відповідно до принципу лінгвістичної приналежності. Мовна панорама.


— мови сучасних і давніх народів земної кулі. Всього налічують понад 2500 М. с. (за ін. даними — до 5000, точну цифру встановити важко, бо відмінності між різними мовами і діалектами тієї самої мови досить умовні). Найпоширеніші М. с: китайська, англійська, російська, іспанська, гінді и урду, індонезійська, арабська, бенгальська, португальська, японська, німецька, французька, італійська, Пенджабі, українська та ін. За спорідненістю (див. Карту мов світу див. на окремому аркуші між с. 80—81. Літ.


Мови народів світу. Опис завдання. Теги. Однонаціональні та багатонаціональні країни. Мови народів світу. - - 0. Відповідей на питання.


Серед назв цієї мови - людська мова, human language, глобальна мова, глобальний суржик, global language, language of the world і т.д. Ця книга присвячена найбільш давній і найбільш важливій мові в історії людства - мові людства, загальнолюдській мові. Ця мова з'явилася одночасно з появою перших.


Більшість мов світу до XX ст. Залишалося бесписьменными (такі були мови колоніальних народів або більшість мов «інородців» Російської імперії), так і зараз дуже велике кількість мов Африки, Австралії, Полінезії і тубільного населення Америки бесписьменно. Але і при відсутність пам'яток писемності або при їх порівняльної молодості (як, наприклад, пам'ятники албанського або латиської мов) наука може.


Загальна характеристика мов світу. Нині у світі за різними даними нараховується від 2,5 до 7 тис. мов (за даними Інтернету 1999 р. - 6703 мови). Точно визначити кількість мов неможливо, оскільки відмінність між різними мовами і діалектами однієї мови умовна. Мови світу розрізняють за структурою, кількістю їх носіїв, наявністю писемності, ступенем їх вивчення, суспільними функціями. Якщо порівняти, наприклад, українську і китайську мови, то виявиться, що в них дуже відмінна будова.


4.Мови народів світу. У сучасному світі ~ 5 тис. різних мов. Найпоширеніші мови світу : Китайська Англійська Хінді і Урду Іспанська Російська Бенгальська Арабська Португальська Ними розмовляють 70% населення світу. Слайд 12. Мета уроку: 1. Сформувати знання про найбільші народи, найпоширеніші релігії та мови світу. 2. Ознайомити з класифікацією країн за релігійним та національним складом населення.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз робочий зошит фінансова грамотність 6 клас

ядс 2 клас зошит відповіді большакова

решебник по экзаменационному сборнику по математике 9