економічна інформатика основні поняття та визначення

Економічна-інформатика (ЕІ) або організаційна інформатика — це дисципліна, яка об'єднує інформаційні технології (ІТ), інформатику та концепції управління. Дисципліна ЕІ була створена в Німеччині з концепції Wirtschaftsinformatik. В Австрії, Бельгії, Франції, Німеччині, Ірландії, Нідерландах, Росії, Швеції, Швейцарії, Туреччині — це установча навчальна дисципліна, в тому числі для бакалавра, магістра, диплома та кандидатської програми, і вона заснована в низці інших країн, в тому числі Австралії.


Основні аспекти економічної інформатики. В результаті вивчення даного розділу студент повинен: знати. • поняття і основні аспекти інформатизації економічної діяльності; • основні концепції і стандарти економічної інформатики; • архітектури та види інформаційних систем; • сучасні підходи до впровадження і використання інформаційних технологій і систем, перспективні напрямки досліджень; вміти. Що ж розуміється під інформацією ? Можна зустріти кілька визначень, які розкривають різні (філософські, технічні, юридичні) сторони поняття. Наприклад, інформація (від лат. Informatio - роз'яснення, виклад, обізнаність) - відомості про осіб, предмети, факти, явища, процеси, події реального світу незалежно від їх подання [3] .


Інформаційні технології - технологічні процеси, що охоплюють інформаційну діяльність управлінських працівників, повязану з підготовкою і прийняттям управлінських рішень. Являють собою сукупність методів і прийомів розвязання типових задач обробки даних. Включають збір, зберігання, передачу, обробку інформації.


ЕКОНОМІЧНА ІНФОРМАТИКА. Укладач – доцент кафедри економічної кібернетики та інформаційних технологій, к. с.-г. н., доцент Н. М. Протас. ВСТУП Програма навчальної дисципліни «Економічна інформатика» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки ЗВО СВО «Бакалавр» спеціальності «Публічне управління та адміністрування». Предметом вивчення навчальної дисципліни є засоби автоматизації інформаційних процесів з використанням економічних даних. - поняття та призначення баз даних, систем управління базами даних; - програмні засоби роботи з базами даних; - методологія та інструментарій створення та редагування бази даних засобами СУБД. Microsoft Access


1.1. Теоретичні основи економічної інформатики. План 1.1.1. Об'єкт, предмет, методи і завдання дисципліни 1.1.2. Дані, інформація і знання 1.1.3. Економічна інформація 1.1.4. Інформаційні системи. 1.1.1. Об'єкт, предмет, методи і завдання дисципліни. Інформатика - це наука про інформацію, способи її збору, зберігання, обробки і надання за допомогою комп'ютерної техніки. Об'єктом інформатики виступають як комп'ютери, так і інформаційні системи. Економічна інформатика - це наука про інформаційні системи, які використовуються для підготовки і ухвалення рішень в управлінні.


2. Складові інформатики, економічна інформатика. 3. Поняття економічної інформації. 4. Вивчення обсягів економічної інформації. 5. Структурні одиниці економічної інформації. Інформатика — наукова дисципліна, що вивчає структуру та загальні властивості інформації, а також закономірності всіх процесів обміну інформацією — від безпосереднього усного або письмового спілкування спеціалістів до цілком формальних процесів обміну інформацією за допомогою різних носіїв інформації. В Україні з метою подолання відставання в галузі інформатики була розроблена національна програма, що базується на концепції інформатизації суспільства. Основні положення цієї концепції передбачають


Економічна інформація як об'єкт автоматизованої обробки. Поняття економічної інформації, її види. Під інформацією (від латинського information - роз'яснення, викладення) розуміється повідомлення про будь-який факт, подію, об'єкт, явище тощо. Однак у теорії інформації під інформацією розуміється не кожне повідомлення, а лише те, що містить невідомі до цього часу його отримувачеві факти, які доповнюють його уявлення про об'єкт. Достовірність визначає допустимий рівень викривлення вхідної та результатної інформації, за якого зберігається ефективність функціонування системи. Оперативність відображає актуальність інформації для потрібних розрахунків і прийняття рішень в умовах, що змінилися.


Економічна інформація (ЕІ) — це сукупність відомостей про соціально-економічні процеси, що слугують для управління цими процесами та колективом людей у виробничій і невиробничій сферах. Вона кількісно характеризує стан виробничо-господарської та фінансової діяльності об’єкта через систему натуральних і вартісних показників, циркулюючи у виробничій та невиробничій сферах, органах управління. За допомогою економічної інформації можна простежити взаємозв’язки між ланками, напрями його розвитку та прийняття управлінських рішень. Іншими словами, економічна інформація — це дані, що використовуються .


Економічна інформатика – це наука про інформаційні системи, які використовуються для підготовки і ухвалення рішень в управлінні, економіці і бізнесі. Об'єктом економічної інформатики виступають інформаційні системи, які забезпечують рішення підприємницьких і організаційних задач, що виникають в економічних системах (економічних об'єктах). Інформаційна система – це сукупність програмно-апаратних засобів, способів і людей, які забезпечують збір, зберігання, обробку і видачу інформації для забезпечення підготовки і ухвалення рішень. Завдання дисципліни – вивчення.


Економічна інформатика – це наука про інформаційні системи, які використовуються для підготовки і ухвалення рішень в управлінні, економіці і бізнесі. Об'єктом економічної інформатики виступають інформаційні системи, які забезпечують рішення підприємницьких і організаційних задач, що виникають в економічних системах (економічних об'єктах). Інформаційна система – це сукупність програмно-апаратних засобів, способів і людей, які забезпечують збір, зберігання, обробку і видачу інформації для забезпечення підготовки і ухвалення рішень. Завдання дисципліни – вивчення.


Тема 1.1: Теоретичні основи економічної інформатики 1.1.1. Об'єкт, предмет, методи і задачі дисципліни 1.1.2. Дані, інформація і знання 1.1.3. Економічна інформація 1.1.4. Інформатика та інформаційні системи Тема 1.2: Технічні засоби обробки інформації 1.2.1. Класифікація ЕОМ 1.2.2. Архітектура ЕОМ 1.2.3. Пристрою ПК та їхньої характеристики 1.2.4. Представлення інформації в комп'ютері, одиниці виміру інформації. Лекція №2. Основні поняття систем керування базами даних 2.4.2. Система керування базами даних Mіcrosoft Access і її основні можливості 2.4.3. Створення бази даних (таблиць і зв'язків між ними) 2.4.4. Формування запитів 2.4.5.


Тема 2. Теоретичні основи економічної інформатики. 1. Поняття економічної інформації. 2. Структура економічної інформації. 3. Формалізоване подання економічної інформації. Економічна інформація є об’єктом збору, реєстрації, передачі, зберігання, обробки і використовується для здійснення функцій управління народним господарством і його окремими ланками різного рівня. Інформацію, подану в певному формалізованому вигляді, що дозволяє її передавати, зберігати на різних (в тому числі і машинних) носіях і обробляти за допомогою деякого процесу, прийнято називати даними. Виникнення і передача інформації характеризуються об’єктом інформації і джерелом інформації.


Похожие презентации: Основні поняття інформатики. Поняття інформації. Інформатика. Інформація. Види інформації. Економічна інформатика. 1. Тема: Основні положення інформатики. 2. Основні визначення. Логотипи кампаній Штрих-коди Шрифт Брайля Спектральний аналіз (за кольором) для визначення відстані та температури космічних зірок QR-коди Азбука Морзе Мова спілкування Система математичних, фізичних, хімічних символів Алфавіт та інші. 10. Логотип кампанії LG , що спеціалізується на продажі побутової техніки.


ЕКОНОМІЧНА ІНФОРМАТИКА. Вивчає практичні та теоретичні проблеми, які пов’язані з комп’ютерними технологіями офісного призначення для обробки ділової та фінансово-економічної інформації. Основна увага у вивченні дисципліни приділяється формуванню в майбутніх фахівців необхідного рівня інформаційної та комп’ютерної культури, набуття практичних навичок роботи і використання сучасних інформаційних технологій. • економічні основи функціонування підприємства у системі ринкових відносин, основні напрями та види його діяльності, види підприємств, що функціонують в Україні . • Здобудуть вміння характеризувати базові поняття в галузі міжнародної інформації та комунікації


1.Поняття економічної інформації. Інформація - це відомості, повідомлення про будь-яку подію, діяльність тощо. У кібернетиці поняття "інформація" трактується як міра усунення невизначеності стану системи. – прагматичний - обумовлений необхідністю визначення цінності і корисності використання інформації для розробки правильного управлінського рішення, можливості відібрати необхідну інформацію для кожного рівня управління . Економічна інформація в основному дискретна і складається з окремих повідомлень, тобто комплексів значень, що характеризують її конкретні факти, предмети, явища, господарські операції тощо.


Економічна інформація як поняття, з одного боку, належить до категорії «інформація», а з іншого - нерозривно пов'язана з економікою та управлінням народним господарством. Тому на економічну інформацію можна поширити різні тлумачення, притаманні інформації, але водночас підкреслити її особливості, які випливають з економічних категорій. Економічна інформація є інструментом управління і воднораз належить до його елементів. її потрібно розглядати як один із різновидів управлінської інформації, яка забезпечує розв'язування t. кіч організаційно-економічного управління народним господарств.


Інформатика — наука, яка вивчає методи збирання, зберігання, оброблення, передавання інформації за допомогою комп'ютерів та інших технічних засобів, досліджує структуру інформації та її властивості. Структурними елементами інформатики є теорія інформації; обчислювальні засоби; теорія алгоритмів оброблення інформації; теорія програмування; теорія зв'язку та передавання інформації. У своєму функціонуванні інформатика забезпечує вирішення таких завдань: дослідження будь-яких інформаційних процесів у навколишньому середовищі; розроблення інформаційної техніки та створення новітніх технол.


Тема работы: Економічна інформатика по предмету Информатика, программирование. Размер: 230.06 КБ. Содержит 11440 знаков, 5 таблиц и 9 изображений.Контрольна робота 1 .Економічна інформатика .Урода Т.К.Шифр 29 .29 варіант .Зміст .ЗАВДАННЯ 1. Робота з рисунками в текстовому редакторі .ЗАВДАННЯ 2.


Поняття економічної інформації. Інформація (від лат.snformation - роз'яснення, виклад) - це відомості, повідомлення про будь-яку подію, діяльність тощо. - прагматичний - обумовлений необхідністю визначення цінності і корисності використання інформації для розробки правильного управлінського рішення, можливості відібрати необхідну інформацію для кожного рівня управління; - семантичний-забезпечує вивчення змісту інформації, визначення зв'язків між окремими її складовими частинами . Економічна інформація характеризується двома основними ознаками - кількісною та якісною. Якісна ознака дозволяє класифікувати її за ознаками знань, функціями управління тощо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз робочий зошит фінансова грамотність 6 клас

решебник по экзаменационному сборнику по математике 9

ядс 2 клас зошит відповіді большакова