література на літо 9 клас

Влітку під час відпочинку ти можеш гарно підготуватися до наступного навчального року – прочитати безліч цікавих книжок, рекомендованих Міністерством освіти й науки України до вивчення на уроках літератури. Тому пропонуємо тобі список літератури для обов’язкового читання. У нього ми не вносили невеличкі віршовані чи прозові твори. До речі, ці книги ти можеш взяти у нашій…


Література для додаткового читання. 1. АРЄНЄВ В. «Душниця» 2. БАЧИНСЬКИЙ А. «140 децибелів тиші» 3. ВЕЛИЧКОВСЬКИЙ І. «Зегар цілий і полузегарок» 4. ВИШЕНСЬКИЙ І. Твори (в перекладі В. Шевчука) 5. ВОВЧОК МАРКО. «Народні оповідання», «Маруся» 6. ВОРОБКЕВИЧ С. «Турецькі бранці», «Вісім чи. дев’ять? Смiховинки про Безглуздів» 7. ГОРАК Р. «У сутінках», «Тричі мені являлася. любов» 8. ГРЕБІНКА Є. «Чайковський» (роман) 9. ДЕВ’ЯТКО Н. Фентезійна трилогія «Скарби. Примарних островів» 10. Дерево Пам’Яті.


Список літератури на літо. Любі діти! Читайте твори шкільної програми влітку. Тоді протягом навчального року ви будете менше навантажені, збережете собі вільні хвилини під час навчання і зможете більше уваги приділити іншим заняттям. 5 клас. Індійська народна казка “Фарбований шакал”. Японські народні казки “Момотаро, або Хлопчик-Персик”. 9 клас (за новою програмою). 1. Джонатан Свіфт "Мандри Лемюеля Гуллівера". 2. Дж.


Список літератури на літо. 11 клас. 10 клас. Список української літератури для 9 класу. УСНА НАРОДНА ТВОРЧІСТЬ, Родинно-побутові пісні: “Місяць на небі, зіроньки сяють”, “Цвіте терен, цвіте терен”, “Сонце низенько, вечір близенько”, “В кінці греблі шумлять верби”, "За городом качки пливуть”, “Світи,світи, місяченьку”, “Лугом іду, коня веду”. Вивчити 'напам’ять : 2 пісні (на вибір). 2. Українське весілля. Основні етапи весілля та їхній пісенний супровід, Весільні пісні; “До бору, дружечки, до бору”, “А брат сестриці та й розплітає", “Розвий, сосно, сімсот квіток”, “Летять галочки у три рядочки”, “Ой матінко, та не гай мене”.


Список літератури. Що читати влітку учням 9 класу? За рекомендацією МОН. 9 клас. Родинно-побутові пісні: «Місяць на небі, зiроньки сяють», «Цвіте терен, цвіте терен», «Сонце низенько». Українські народні балади «Ой летіла стріла», «Ой на горі вогонь горить». Давня література: Перекладна література Біблія (фрагменти). Легенди: про Вавилонську вежу, про Мойсея. Притча про блудного сина. «Слово о полку Ігоревім». Українська література доби Ренесансу і доби Бароко . Завдання з української мови. Написати 10 диктантів за 9 клас. У кожному з них у першому реченні визначити всі самостійні частини мови, у другому –службові. Диктанти можна писати на чистих аркушах, використаних раніше зошитів, просто скріпивши їх або прошивши.


Зарубіжна література. Твори для обов'язкового читання. Твори для позакласного та самостійного читання. Українська література. Твори для обов'язкового читання. «Повість минулих літ».


10 клас. 1.Іван Нечуй-Левицький «Кайдашева сім`я». 2.Панас Мирний «Хіба ревуть воли, як ясла повні». 3.Іван Карпенко – Карий «Мартин Боруля». 4.Михайло Старицький «Оборона Буші». 5.Іван Франко «Перехресні стежки». 6.Михайло Коцюбинський «Тіні забутих предків». 7.Ольга Кобилянська «Земля». 8.Володимир Винниченко «Сонячна машина», «Момент». Список творів зарубіжної літератури у 9 класі. ПРОСВІТНИЦТВО. Джонатан Свіфт (1667–1745). «Мандри Лемюеля Гуллівера» (1 частина). Йоганн Вольфганг Ґете (1749–1832). «Вільшаний король», «Травнева пісня». Йоганн Крістоф Фрідріх Шиллер (1759–1805).


Список літератури на літо. 9 клас. (*виділені синім кольором назви творів - то є посилання на них на нашому сайті). Список творів з української літератури для 9 класу. 1. Родинно-побутові пісні: - «Місяць на небі, зiроньки сяють» . Ми публікуємо список літератури для обов’язкового читання. Більшість творів з української літератури розміщені й на нашому сайті. Тож просто тиснемо на посилання і читаємо! Зичимо усім нашим читачам цікавих та продуктивних канікул, сповнених новими враженнями та емоціями! Останні коментарі до сторінки. «Список творів з літератури для 9 класу (читаємо програмні твори на "Малій Сторінці")»


Сайт про українську, зарубіжну літературу та методику викладання. Список художніх творів укладено відповідно до програми «Українська література» 5-9 кл.». Укладачі: Р.В.Мовчан (керівник групи), К.В.Таранік-Ткачук, М.П.Бондар, О.М.Івасюк, С.А.Кочерга, Л.І.Кавун, О.І.Неживий, Н.В.Михайлова. Наказ МОН України від 07.06.2017 № 804.


Список літератури на літо. 26.05.2020. Українська література. 5-й клас. Народні українські казки (3 на вибір). І. Франко «Фарбований Лис». В. Королів-Старий «Хуха-Моховинка». Г. Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії». С. Васильченко «У бур’янах». Олександр Олесь «Княжа Україна» (2-3 розділи на вибір , наприклад, «Наші предки слов’яни», «Похід Олега на Царгород»). М. Вінграновський «Сіроманець». Зірка Мензатюк «Таємниця козацької шаблі». 6-й клас. В. Винниченко «Федько-халамидник». В. Рутківський «Джури козака Швайки» (книга перша). В. Нестайко «Тореадори з Васюківки», один твір на в.


Ми зібрали для вас список того, що знадобиться на уроках української та зарубіжної літератури і те, що просто цікаво почитати. Українська література для душі. Перейти. Що почитати школярам і школяркам за програмою із зарубіжної літератури в 9 класі. Перейти. Що почитати школярам і школяркам за програмою з української літератури в 9 класі. Перейти. Як живеться велетню в країні ліліпутів?


Література на літо. Список літератури для учнів, що закінчили: 1 клас. 2 клас. 3 клас. 4 клас. 5 клас. 6 клас. 7 клас. 8 клас. 9 клас. 10 клас. 11 клас.


Першочерговим завданням на літо для кожного школяра, безумовно, є відпочинок. Яскраве сонце, тепле море чи річка, свіжі фрукти й овочі повернуть організму дитини життєві сили, а список літератури на літо 2020 допоможе економніше витрачати їх протягом наступного навчального року. Не секрет, що під час навчання часу для читання не вистачає катастрофічно. Тоді як влітку його більше, ніж досить. «Вітька + Галя, або Повість про перше кохання». Список літератури на літо для учнів 9 класу. Родинно-побутові пісні: «Місяць на небі, зiроньки сяють», «Цвіте терен, цвіте терен», «Сонце низенько».


Перекладна література Біблія (фрагменти) Легенди: про створення світу, про перших людей Адама і Єву, про потоп на землі, про Вавилонську вежу, про Мойсея. Десять заповідей. Притча про блудного сина. Літописи як історико-художні твори "Повість минулих літ" — історична книга і збірка епічних творів. Виникнення Києво-Печерського монастиря. Києво-Печерський Патерик як пам'ятка житійної літератури, місце його укладання, головні герої. Визначні діячі світової культури про Шевченка. Його вплив на літератури інших народів. Шевченко та історичний поступ України. Вшанування пам'яті поета.


Список літератури на літо (2019). 5 клас 6 клас 7 клас 8 клас 9 клас 10 клас 11 клас. Зарубіжна література. 5 клас. Близнець В. “Земля світлячків” Бурбело О. “Первоцвіт: казки, легенди, вірші, смішинки та загадки”; “Золота росинка: поезії, казки” Вінграновський М. “Первінка”, “Сіроманець”, поезії “Бабунин дощ”, “Сама собою річка ця тече” Гаврош О. “Пригоди тричі славного розбійника Пинті” Гридін С. “Федько − прибулець з інтернету”, “Федько у віртуальному місті”, “Федько у пошуках чупакабри” Гуцало Є. “Сім’я дикої качки” Дерманський Сашко.


Категорія: Література на літо. Список творів для читання. Література зарубіжна та російська 11 клас. Автор: admin від 20-05-2019, 12:30. 100. Детальніше 3 297. Категорія: Література на літо. 10 (9)класс. Литература для самостоятельного чтения. Автор: admin від 1-06-2018, 07:22.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз робочий зошит фінансова грамотність 6 клас

ядс 2 клас зошит відповіді большакова

решебник по экзаменационному сборнику по математике 9