література 6 клас на літо

За літо тобі потрібно не тільки відпочити, а й підготуватися до наступного навчального року. Якщо під час навчання часу на читання катастрофічно не вистачає, то влітку вільного часу – цілком достатньо. В кінці навчального року вчителі зазвичай дають список творів з української та світової літератури, які ти будеш вивчати в наступному класі. Але буває, що…


Список літератури: Що читати влітку учням 6 класу? За рекомендацією МОН. 6 клас. Календарно-обрядові пісні: «У ржі на межі», «Ой бiжить, біжить мала дівчина», «Проведу я русалочки до бору» (русальні); «Заплету віночок», «Ой вінку мій, вінку», «Купайло, Купайло!» (купальські); «Маяло житечко, маяло», «Там у полі криниченька» (жниварські) — на вибір. Завдання з української мови. Написати 10 диктантів за 6 клас. У кожному з них у першому реченні підкреслити головні члени речення, у другому – другорядні члени речення. Диктанти можна писати на чистих аркушах, використаних раніше зошитів, просто скріпивши їх або прошивши. Використані джерела


Список літератури для читання перед 6 класом. Українська та Зарубіжна література. Українська та Зарубіжна література. favorite 6. more_vert. Українська література. Українська література. 1. Володимир Винниченко. “Федько-халамидник”.


Зарубіжна література. Твори для обов'язкового читання. Твори для позакласного та самостійного читання. Р. Бредбері "Все літо в один день" та інші оповідання. Міфи давньої Індії. Верн Ж. "Діти капітана Гранта".


Літні канікули повинні пройти з користю. Тому, окрім відпочинку, не варто забувати, що дітям варто заздалегідь опрацювати деякі великі твори, які вони будуть вивчати в наступному навчальному році. Наш сайт Mamabook підготував список на літні канікули для 6 класів. Основні твори великого обсягу: Володимир Рутківський. «Джури козака Швайки» («На козацьких островах») Володимир Винниченко. «Федько-халамидник» Емма Андієвська. «Казка про яян», «Говорюща риба» Всеволод Нестайко.


Список літератури на літо - 6 клас. Читання влітку програмних творів з української літератури для 6 класу (список посилань на Малій Сторінці). Влітку, під час канікул, коли з'являється багато вільного часу, можна добре підготуватися до наступного навчального року – прочитати багато цікавих книжок, включених до шкільної програми з літератури. Ми публікуємо список літератури для обов’язкового читання. Більшість творів з української літератури розміщені й на нашому сайті. Тож просто тиснемо на посилання і читаємо! Зичимо усім нашим читачам цікавих та продуктивних канікул, сповнених новими враженнями та емоціями!


Список літератури на літо. Любі діти! Читайте твори шкільної програми влітку. Тоді протягом навчального року ви будете менше навантажені, збережете собі вільні хвилини під час навчання і зможете більше уваги приділити іншим заняттям. 5 клас. Індійська народна казка “Фарбований шакал”. Японські народні казки “Момотаро, або Хлопчик-Персик”. “Машина для здійснення бажань, або Суботик повертається в суботу”. 6 клас. 1. Грецькі міфи: а) Міф про Прометея б) Міфи про Геракла (1-2 міфи) в)Дедал і Ікар г) Нарцис д)Пігмаліон і Галатея. е)Орфей і Еврідіка. є)Деметра і Персефона 2. Індійські міфи: Творення. Про створення ночі.


25. Роздобудько І. «Пригоди на острові Клаварен». 26. Рутківський В. «Вогонь до вогню» (серія «Під партою»). 27. Руданський С. Співомовки. 28. Стельмах Я. «Найкращий намет», «Вікентій Прерозумний». Світова література. 1. Біблійні перекази «Кара Божа. Ной», «Потоп». 2. Давньослов’янський міф «Як створився світ». 3. Давньоєгипетський міф «Створення людей і світу». 4. Міфи Давньої Греції «Походження світу і богів», «Прометей», «Геракл». 5. Міфи Давньої Індії та Китаю «Створення світу».


Літо і читання - велика і складна тема. Читати, не читати, читати потроху - діапазон можливостей для людей у відпустці достоту великий. Але ми переконані, що читати слід будь-коли - і літо не виняток. Але й орієнтири геть не завадять.. Інші методичні матеріали на урок Українська література скачати.


Перелік творів, що вивчаються в школі в 6 класі згідно з чинною навчальної програми Міністерства освіти та науки України (українська література). Включає твори для самостійного та додаткового читання. 3. Софія Майданська. Чарівна шабля-веселка з гаптованої хмарки відсутня в продажу. На цій сторінці ви знайдете посилання на всі твори всіх авторів, які входять до чинної навчальної програми Міністерства освіти і науки України з української літератури для 6 класу. Автори та їх твори подаються згідно з рекомендованим календарним планом навчання та розділені за рівнями: академічний рівень (рівень стандарту) та профільний рівень.


Останній дзвоник, літо, довгождані канікули… Відпочинок, друзі, табір, море і… купа вільного часу! Сподіваюся, знайдеться час і для того, щоб почитати. Адже всередині року постійно щось відволікає: вправи, задачі, диктанти, заліки, контрольні, триместрові… Отож вмощуйтеся зручніше! . Рекомендована література на 8 клас: Цікаві твори: Л. Старицька-Черняхівська «Діамантовий перстень» П. «Загребельний» «Роксолана» О. Бердник «Лабіринти мінотавра» І. Карпенко–Карий «Мартин Буруля», «Хазяїн» М. Павленко «Русалонька із 7-В, або прокляття Кулаківських». Рекомендована література на 9 клас: Цікаві твори: М.Старицький «Остання ніч» Г. Квітка-Основ’яненко «Сватання на Гончарівці» О. Іваненко «Марія» Огненний змій.


Література на літо. Список літератури для учнів, що закінчили: 1 клас. 2 клас. 3 клас. 4 клас. 5 клас. 6 клас. 7 клас. 8 клас. 9 клас.


Список літератури на літо (2019). 5 клас 6 клас 7 клас 8 клас 9 клас 10 клас 11 клас. Зарубіжна література. 5 клас. 6 клас. Рутківський В. “Джури козака Швайки” Андієвська Е. Казки Андрусяк І. “8 днів з життя Бурундука” Багмут І. “Пригоди чорного кота Лапченка, описані ним самим” Близнець В. “Звук павутинки”, “Золота гора до неба”, “Женя і Синько” Бурбело О. “Я лиш струна на арфі України” Винниченко В. “Кумедія з Костем” Воронина Л. “Таємне Товариство Боягузів та Брехунів” Глібов Л. Байки Гуцало Є. “У гаї сонце.


6 клас. Українська література. 7 клас. Першочерговим завданням на літо для кожного школяра, безумовно, є відпочинок. Яскраве сонце, тепле море чи річка, свіжі фрукти й овочі повернуть організму дитини життєві сили, а список літератури на літо 2020 допоможе економніше витрачати їх протягом наступного навчального року. Не секрет, що під час навчання часу для читання не вистачає катастрофічно. Тоді як влітку його більше, ніж досить. А значить, прочитавши великі твори, що вивчаються на уроках української літератури, на літніх канікулах, можна зекономити час і енергію протягом наступного 2020-2021 навчального року. Тож бажаю цікавого чи.


Список української літератури для 9 класу. УСНА НАРОДНА ТВОРЧІСТЬ, Родинно-побутові пісні: “Місяць на небі, зіроньки сяють”, “Цвіте терен, цвіте терен”, “Сонце низенько, вечір близенько”, “В кінці греблі шумлять верби”, "За городом качки пливуть”, “Світи,світи, місяченьку”, “Лугом іду, коня веду”. Вивчити 'напам’ять : 2 пісні (на вибір). 5.Оригінальна література княжої Руси-України. “Повість минулих літ”. Києво-Печерський патерик. Зміст оповідання про Прохора-чорноризця.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз робочий зошит фінансова грамотність 6 клас

решебник по экзаменационному сборнику по математике 9

ядс 2 клас зошит відповіді большакова