література 17 18 століття

Просвітницький класицизм — умовний період в історії світової літератури, що охоплює XVIII століття (в окремих країнах кінець XVII або початок XIX століття). Цей період позначений подальшим поглибленням нерівномірності літературного процесу у світі. У Західній Європі це був досить чітко окреслений літературний період, що позначений пов'язаними між собою художніми та ідейними напрямами Просвітництва і сентименталізму. У країнах Сходу література продовжувала носити риси попередніх епох.


століття Бароко, його філософські основи Класицизм — провідний напрям літератури XVII ст. Етапи розвитку класицизму XVII століття — "золотий вік" іспанської літератури Лопе де Вега — представник ренесансного реалізму. "Фуенте Овехуна", "Зірка Севільї", "Собака на сіні" "Фуенте Овехуна" "Зірка Севільї" "Собака на сіні" Тірсо де Моліна. "Дон Жуан" Творчість Кальдерона — вершина літературного бароко. Драма "Життя — це сон". Художні особливості драматурги П. Кальдерона "Життя це сон" Загальна характ.


Був популярний в 17—18 столітті в Італії та Франції. 1.Нові процеси в духовному житті козацтва:реформування церкви та освіти, розвиток науки. Напрямки, в яких оновлювалася церква, були подібні до європейських реформаційних. У XVII ст. діяли друкарні, які належали братствам, монастирям, магнатам, заможним особам з духівництва і козацької старшини. Це Острозька, Дерманська, Стрятинська друкарні, друкарня в Крилосі та ін. На самому початку століття засновано Друкарню при Почаївському монастирі (яка існувала до 1917 p.), досить довго діяли Унівська й Новгород-Сіверська друкарні.


Зарубіжна література 17-18 століття. На початку 17 століття в Європі сформувалися держави із абсолютною монархією (Іспанія, Франція та ін.), з’явилися нові країни із переважаючою роллю середнього класу (Голландія), деякі країни (Італія, Німеччина, Польща) перебували в стані економічного занепаду. Католицький Рим перестав бути релігійним центром Європи.


Література у 2 половині 17-18 століть в Україні.. ВУЗ: ВНУ. Розквіт жанру історично-мемуарної прози припадає на другу половину XVII —першу половину XVIII ст. Серед історичних творів XVIII ст. особливо вирізняються три фундаментальні козацькі літописи - -"Літопис Самовидця", Г.Грабянки та С.Величка. Жанр паломницької літератури XVIII ст. представлений "Странствованієм" В.Барського з описом подорожей по Європі, Палестині та Сирії.


УКРАЇНА наприкінці XVII — у XVIII столітті. Культура України у другій половині XVII-XVІІI ст. Література. Києво-Могилянська академія виховала багатьох відомих поетів. Це О.Митура, К.Сакович, К.Зіновіїв, Г.Сковорода. Тут навчався Іоаникій Галятовський, який був одним із найталановитіших українських вчених другої пол. XVII ст. Його публіцистичні твори та підручники з риторики відігравали важливу роль у навчанні й вихованні студентів Київської академії. Колишній учень академії Інокентій Гізель, який згодом став її професором і ректором, відомий як письменник. Його перу належить велика праця «Мир .


Запропоноване навчальне видання висвітлює історію західноєвропейського літературного процесу періоду XVII-XVIII століття. Воно передбачає вирішення поставлених сучасною освітою завдань щодо створення нових якісних навчальних посібників із зарубіжної літератури. Зазначене видання є навчально-методичний комплекс для самостійної роботи студентів, кредитно-модульної і дистанційної форм навчання та екстернату з курсу «Історія зарубіжної літератури XVII-XVIII ст.» та для студентів гуманітарних спеціальностей вищих навчальних закладів.


Мистецтво і література XVII—XVIII століть кожної з європейських країн відзначаються неповторною своєрідністю. Але саме в цей час завдяки розширенню кола освічених людей, інтеліґентів між ними складаються певні контакти, налагоджуються культурні зв'язки. Якщо в минулі епохи на виникнення і зміну художніх стилів ішли століття, то тепер це відбувається набагато швидше: у першій половині XVII століття панує стиль бароко, у другій половині — класицизм, в першій половині XVIII століття — рококо (генетично пов'язаний з бароко), у другій половині — в дещо іншій формі — повертається класицизм. Славу іспанському живопису принесла творчість декількох іспанських майстрів 17 ст. - серед яких -. Ель Греко.


ІСТОРИКО — ЛІТЕРАТУРНИЙ ПРОЦЕС XVII СТОЛІТТЯ - ІСПАНСЬКА, ФРАНЦУЗЬКА ЛІТЕРАТУРА XVII СТОЛІТТЯ - ЛІТЕРАТУРА АНГЛІЇ - ДОБА ПРОСВІТНИЦТВА - ФРАНЦУЗЬКА ТА ІТАЛІЙСЬКА ЛІТЕРАТУРА XVIII СТ. - ЛІТЕРАТУРА ПЕРІОДУ «БУРІ І НАТИСКУ» - Історія зарубіжної літератури XVII-XVIII ст.


Запропоноване навчальне видання висвітлює історію західноєвропейського літературного процесу періоду XVII-XVIII століття. Воно передбачає вирішення поставлених сучасною освітою завдань щодо створення нових якісних навчальних посібників із зарубіжної літератури. Зазначене видання є навчально-методичний комплекс для самостійної роботи студентів, кредитно-модульної і.


Народився на початку 17 століття. Закінчив Києво-Могилянську колегію у 1649 році. На Волині він прийняв чернецтво, потім був ігуменом Куп´яницького монастиря. У 1659 році стає ректором Києво-Могилянської колегії. Творчу діяльність розпочав у 40х рр 17 століття. Визначався як освітній та релігійний діяч. Для його творів характерна поетика прозового бароко.


УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА XVII-XVIII століть Бароко в українській літературі. Барокові риси української літератури XVII-XVIII століть Наталія Пісня м. Київ. “Так, гріб – це гріб! Ефеська славная божниця Діанина вже стала бридкості скарбниця. Маріїні цимбали лиш не змовкають, Лихі їх авілони, певно, не здолають, Тож, фурій Гіппотада стеружичись пильно, Від знищення живого відійшли надійно. На всій землі такої сили не назвати, Щоб вічності могла би стало дорівняти. У тисячах що років твориться і кріпне, Зникає у миг ока. Ну, а що заквітне В перловім неба полі – вічністю красує, Ніколи Бог отого в ча.


ТЕМА: Найвидатніші здобутки світової літератури XVII і XVIII ст., а також XIX ст. (доби романтизму) МЕТА: допомогти учням пригадати, узагальнити й систематизувати відомості про літературу цих епох, скласти загальне враження; розвивати навички узагальнення й систематизації навчального матеріалу, висловлення своїх думок і вражень про твір мистецтва; виховувати повагу до духовних надбань людства, зокрема в літературі. ОБЛАДНАННЯ: …

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз робочий зошит фінансова грамотність 6 клас

решебник по экзаменационному сборнику по математике 9

ядс 2 клас зошит відповіді большакова